Unsplash

Grieks rolstoelschaap verhuist naar Zeeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een schaap in een rolstoel. Het is een gek gezicht, maar het dier, met de naam Yiannoula, heeft haar rolstoel nodig om te overleven. Het Griekse schaap woont sinds kort in Nederland.

Als lammetje werd Yiannoula in de bergen van het Griekse eiland Kreta gevonden. Een jong stel vond het dier zo zielig dat ze het mee naar huis namen. Vanaf dat moment gaven ze haar de fles en maakten ze elke keer als Yiannoula groeide een nieuwe rolstoel. Twee jaar lang woonde het schaap in het appartement, maar toen Yiannoula groter werd had ze meer ruimte nodig. Daarom gingen haar bazen op zoek naar een nieuw huis voor haar.

Lastig

Maar een boerderij vinden dat een gehandicapt schaap wil adopteren was nog niet zo makkelijk. Na een lange zoektocht kwamen ze uiteindelijk bij een Nederlandse boerderij uit in Zeeland. De nieuwe eigenaar Maria Moria is blij met haar nieuwe huisdier. Maar het kost haar wel veel werk. Zo moet Yiannoula elke dag in bed worden getild en moet ze ook een luier aan. 'Dit soort zielige dieren krijgen bijna geen kans en bij mij wel’, zegt Maria tegen Omroep Zeeland. ‘Ik vind het heel belangrijk om ze te helpen.'

Anderen lazen ook: Schapen herkennen Obama.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook