In een straat in Utrecht is een skelet gevonden. Dit beeld is ter illustratie. Foto Shutterstock

Griezelig: machinist vindt compleet skelet in straat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Krak! Toen een machinist in Utrecht uit zijn graafmachine stapte, wist hij niet wat hem overkwam. Hij liep zo over een schedel van een mens.

De machinist was afgelopen vrijdag met zijn graafmachine bezig in een straat in Utrecht. Daar zijn namelijk werkzaamheden aan het riool. 'Ik stapte uit en liep over het zand. Toen hoorde ik opeens een krak. Ik liep over een schedel die brak. Ik dacht nog dat het een leiding kon zijn of iets dierlijks. Maar toen ik de tanden zag zitten in de kaak, wist ik dat het om een menselijke schedel ging', vertelt de man aan het AD.

Stukje tabakspijp uit achttiende eeuw

Er bleek een compleet skelet onder de grond te liggen. Waarschijnlijk komt het uit de achttiende eeuw. Er werd namelijk een stukje van een stenen tabakspijp uit die tijd bij het skelet gevonden. De vindplaats, in een doodgewone straat (én precies voor een Chinees-Indisch afhaalrestaurant), is opmerkelijk. Mensen werden in die tijd bijna altijd bij een kerk of klooster begraven. Waarom deze persoon juist hier ligt, wordt nog onderzocht.

De foto bovenaan dit artikel is niet het skelet dat vorige week gevonden is in Utrecht, maar een foto ter illustratie.

 

Anderen lazen ook: Skelet T Rex verkocht voor 27 miljoen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

En ik dacht dat Halloween voorbij was! Rentweg

Huhh.. Griezelig zeg. Ben blij dat ik niet die machinist ben! Rentweg

Supercool
grappig dat hij een tabakspijp in zijn mond had

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.