Foto: AFP

Groene sneeuw op Antarctica

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Welke kleur heeft sneeuw? Wit, natuurlijk! Al klopt dat op Antarctica niet meer altijd. Het bevroren werelddeel wordt steeds groener. Dat is zelfs al te zien vanuit de ruimte.

Wetenschappers denken dat de groene kleur komt door de opwarming van de aarde. Door uitlaatgassen van fabrieken en auto's komt er veel CO2 in de lucht. Die stof wordt op Antarctica nu opgenomen door algen. Die kleine organismes groeien daardoor goed op de sneeuw en geven het een nieuwe kleur. 

Pinguïn-poep

Vooral op plekken waar veel pinguïns zijn, kleurt Antarctica groen. De algen groeien snel in de buurt van de vogels. Dat komt waarschijnlijk omdat de pingüin-poep goed werkt als mest. In dit filmpje is de gekleurde sneeuw te zien.

De tekst gaat verder onder de video. 

Driehonderd voetbalvelden

Wetenschappers onderzochten hoeveel er van die bijzondere sneeuw nu te vinden is op Antarctica. Dat deden ze onder andere door het bekijken van satellietbeelden. In totaal is het groene gebied 1,9 vierkante kilometer groot. Dat is ongeveer even groot als driehonderd voetbalvelden! En daardoor zelfs vanuit de ruimte te zien. 

Anderen lazen ook: Pinguïnpoep zorgt voor leven op Antarctica.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps