Oranje Leeuwinnen tegen Zweden in de halve finale

Groenen schiet Oranje Leeuwinnen naar WK-finale

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Er was een verlenging voor nodig, maar de Oranje Leeuwinnen staan in de finale van het WK voetbal! Na 99 minuten zwoegen en vechten viel eindelijk de bevrijdende goal van Jackie Groenen.

Met een mooi geplaatst schot van Jackie Groenen lag de bal dan eindelijk achter de Zweedse keeper Lindahl die een topwedstrijd speelde. 1-0! Oranje naar de finale!

SuperSari

Terwijl het er in de eerste helft nog somber uitzag... Nederland had het in de eerste helft heel lastig tegen Zweden dat beter en gevaarlijker was. De Leeuwinnen kregen eigenlijk niet één goede kans. Ze leden veel balverlies en daar maakte  Zweden dankbaar gebruik van. Gelukkig verdedigde Sari van Veenendaal het Nederlandse doel geweldig en redde Oranje twee keer van een achterstand. Zelfs nadat een Zweedse speler op haar hand ging staan met haar noppen. Au! Op Twitter werd ze al terecht SuperSari genoemd!

Wissels

Na de rust kwam Jill Roord in het veld voor Lieke Martens die toch te veel last had van haar teen. Later viel ook Shanice van de Sanden in, die dit keer haar basisplaats had moeten afstaan aan Lineth Beerensteyn. De wissels zorgden voor meer snelheid en meer kansen. Nederland raakte de lat, maar ontsnapte ook aan een achterstand na een Zweeds schot op de paal. Uiteindelijk stond het na negentig minuten nog 0-0 en moest de verlenging voor de beslissing zorgen. 

Vechten als leeuwen

De voetbalvrouwen vochten als leeuwen, bleven erin geloven en dat werd uiteindelijk beloond met de goal van Jackie Groenen, haar eerste tijdens dit WK. Huilend en uitgeput vielen alle spelers boven op SuperSari om de overwinning te vieren.

Oranje Leeuwinnen tegen Zweden in de halve finale

Zondag tegen de VS

De Oranje Leeuwinnen kunnen zich nu opmaken voor een finale tegen de Verenigde Staten, zondag om 17.00 uur. Na de Europese titel in 2017 kunnen ze nu dus ook wereldkampioen worden! Daarvoor moeten ze wel de ijzersterke Amerikanen verslaan. Maar nu eerst feesten! 

Anderen lazen ook: PSV eerste profclub met team op krukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nederland is gewoon goed en dat zie je terug

@&%%%%%%%%%%%++""-:@;%(/)#)#"""""""

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.