Beeld Lars

Groep 8 is boos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Geen kamp, geen eindfeest en zelfs geen musical. Voor de groep-achters van dit schooljaar is door corona alles anders dan anders. Ook bij Lars (11) uit Den Haag mag de eindmusical niet voor publiek worden gespeeld. Maar daar komt zijn klas tegen in opstand. 

‘We waren dit jaar al heel vroeg begonnen met oefenen voor onze musical. Ook toen we thuis moesten blijven zijn we online doorgegaan. De uitvoering voor ouders zou eind juni zijn op school. We hadden met de juf ook al een plan bedacht om extra veel uitvoeringen te doen zodat iedereen op 1,5 meter van elkaar zou kunnen zitten. Iedereen had er superveel zin in’, vertelt Lars.

Slecht nieuws

Maar vorige week kregen alle ouders ineens een mailtje met slecht nieuws. De scholenkoepel (een soort baas van een heleboel scholen) had besloten dat musicalopvoeringen voor publiek niet door mogen gaan. Te gevaarlijk in deze corona-tijd. Wel zou de uitvoering live gestreamd kunnen worden, zodat alle ouders thuis mee kunnen kijken. ‘Toen ik dat hoorde was ik heel verdrietig en heel boos. Samen met een vriendin besloot ik om een protestactie te organiseren. De hele klas wilde meteen meedoen. We hebben het hele schoolplein met stoepkrijt vol kreten gezet en een heleboel protestborden gemaakt.’

beeld lars

Oplossing

Of de actie heeft geholpen, is nog onduidelijk. De scholenkoepel blijft vooralsnog bij het besluit om de live-uitvoeringen te verbieden. De directie van de school zelf wil wel nadenken over een andere oplossing. Lars: ‘Wij hebben zelf allemaal plannen bedacht. De musical buiten opvoeren. Of gewoon tien keer voor kleine groepjes ouders. We blijven hopen dat één van die alternatieven wel mag.’
Ook voor andere achtstegroepers heeft Lars nog een tip. ‘Als je boos bent, laat je stem horen! Het enige wat we allemaal willen is een leuk afscheid van de basisschool.’

Anderen lazen ook: Gedoe over schoolmusical.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoi Lars, ik snap dat je boos bent. Bij ons op school is de opvoering nu buiten op het schoolplein met 1,5 meter afstand voor de ouders. De klas doet het 2 keer , zodat opa’s en oma’s ook kunnen komen kijken. Misschien kan dit idee ook bij jou op school.

Ik snap dat ze boos zijn, want op mijn school ging kamp en eindfeest en eindmusical ook niet door! Ik ben het met hun eens!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps