barts bartje

Groot standbeeld Bartje Bartels moet alweer weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Hij staat pas een maand langs de snelweg en nu moet hij alweer weg: Bartje Bartels. De reden? Heel veel mensen willen een foto maken met het beeld en daar is één boer niet heel erg blij mee.

Bartje Bartels is de hoofdpersoon in de boeken van Anne de Vries, een schrijver uit Drenthe, en is erg populair in de provincie. Daarom werd er lang geleden, in 1954, een beeld van Bartje gemaakt. Helaas werd dat vaak kapot gemaakt. In 1981 werd daarom een nieuw beeld gemaakt.standbeeld Bartje

Acht meter hoog

Omdat Bartje nog steeds erg populair is besloten twee bedrijven vorige maand een groot standbeeld te maken van Bartje. Het beeld is maar liefst acht meter hoog en stond langs de snelweg bij Assen.

Nieuwe plek

Iemand kan ook té populair zijn, zo blijkt nu. Bartje moet namelijk alweer weg. Te veel mensen willen foto’s maken met het grote beeld. Om dat te doen, moeten bezoekers over het terrein van een boer rijden. Dat vond de boer in het begin niet zo erg, maar nu vindt hij het niet meer leuk. De makers van het standbeeld hebben ‘grote Bartje’ daarom maar weggehaald. Ze zijn nu op zoek naar een nieuwe plek voor de Drentse ster.

Op dit moment staat Bartje in een loods van bedrijf Destic - dat het beeld maakte - in het Groningse Veendam. Het Drentse dorp Beilen zou Bartje graag bij het gemeentehuis willen hebben. Maar er zijn nog meer mensen die hebben laten weten het beeld wel te willen kopen. 

Anderen lazen ook: Grootste standbeeld ter wereld onthuld in India.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is toch niet de Bartje uit het verhaal. Ik heb daar wel foto’s van als jullie willen.

We hadden nog niet de juiste foto, maar inmiddels wel. En die staat nu bovenaan. Dankjewel voor je reactie!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps