Camp Fire

Grootste natuurbrand in Californië geblust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Volgens de brandweer is de grootste natuurbrand in de Amerikaanse staat Californië geblust. Camp Fire was de ergste brand die ooit in Californië heeft gewoed.

Zeker 85 mensen kwamen om door de brand die op 8 november begon. Meer dan 200 mensen worden nog vermist. Het vuur heeft enorme schade aangericht. Duizenden mensen moesten hals over kop hun huizen verlaten.

Regen

Omdat het afgelopen dagen ging regenen, werd het voor de brandweer makkelijker om het vuur onder controle te krijgen. Maar zware regenbuien maken het ook gevaarlijk. Door al dat water kunnen modderstromen en aardverschuivingen ontstaan.

Beschuldiging

President Donald Trump bezocht het rampgebied vorige week. Hij gaf het bosbeheer de schuld van de situatie, schrijft RTL Nieuws. Volgens de brandweer van Californië klopt die beschuldiging niet. Deskundigen zeggen dat de branden ontstonden door langdurige droogte, dorre struiken en bomen en de harde wind.

Anderen lazen ook: 3 vragen over de grote branden in Californië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel erg Oeps niet dus Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.