Foto: EPA

Grootste schilderij ooit verkocht voor 52 miljoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dit schilderij van de Britse kunstenaar Sacha Jafri is bijna zo groot als vier gymzalen. En daar hangt ook een groot prijskaartje aan, bleek onlangs. Het werk is verkocht voor 52 miljoen euro.

Het kunstwerk heet The Journey of Humanity (De reis van de mensheid) en is bijna 1600 vierkante meter groot. Het werk staat vol met felgekleurde hartjes, cirkels en strepen. Volgens Guiness World Records is het het grootste schilderij ooit gemaakt. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: EPA

Zeventig delen

Zo'n groot schilderij is best onhandig om te maken en daarom deed de kunstenaar dat in zeventig delen. Hij was van plan om de delen los te verkopen op een veiling in Dubai, maar een Fransman wilde het hele schilderij graag hebben. De man bood daar 62 miljoen dollar (52 miljoen euro) voor. Het is niet bekend wat hij met het enorme werk gaat doen.

Kinderen hebben geholpen

Kinderen uit 140 landen hebben meegewerkt aan het schilderij. Zij stuurden een tekening op en Jafri verwerkte dat in het kunstwerk. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen voor kinderen in arme landen.

Foto: EPA

 

Anderen lazen ook: 5 verprutste Spaanse kunstwerken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook