thaise grot

Grot van Thais voetbalteam open voor toeristen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Met de twaalf jongens die dinsdag gered werden uit de grot waarin ze vastzaten, gaat het weer redelijk goed. De reddingsactie kreeg over de hele wereld veel aandacht. De grotten worden nu misschien een toeristische attractie. 

De ondergrondse grotten in Noord-Thailand zijn in de afgelopen weken wereldberoemd geworden. Veel toeristen in Thailand willen ze zien. Er zijn zelfs al veiligheidsmaatregelen genomen om te zorgen dat dagjesmensen die het grotcomplex willen bekijken, geen gevaar lopen.

Bordjes

Het bureau voor toerisme in Thailand stelde voor om van de grotten een toeristische attractie te maken. 'Toeristen krijgen straks te zien hoe de reddingsoperatie is uitgevoerd', zei de het hoofd van de reddingsactie. In de grotten komen dan ook bordjes waarop staat waar ze beter niet kunnen lopen.

Ongepast

Op het plan kwam meteen kritiek. De jongens en hun coach zijn in de grot dagenlang heel bang geweest. Ook hun ouders waren al die tijd wanhopig. Bij de reddingsoperatie kwam bovendien een van de duikers om. Hij verdronk in het water in de grot. Veel mensen vinden het daarom niet gepast om geld te willen verdienen aan een plek waar kortgeleden zoveel mensen zo verdrietig waren.

Anderen lazen ook: Alle jongens en trainer gered uit Thaise grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Helemaal eens met Marinde Hurenkamp. Veel gebeurd. Geen atraktie maken voor toeristen. Desnoods de grotten sluiten.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.