Beeld ANP

Grote Chinese stad opnieuw in lockdown

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dacht jij dat woorden als lockdown, quarantaine en teststraten iets uit het corona-verleden waren? Helaas, corona is nog niet weg. In de miljoenenstad Chengdu in China moet iedereen weer in lockdown omdat er een nieuwe uitbraak is van het virus.

Alle inwoners van Chengdu, een van de grootste steden van China, moeten vanaf gisteravond verplicht vier dagen binnenblijven. Komende dagen worden alle inwoners getest. De start van het nieuwe schooljaar in de stad is uitgesteld en iedereen moet zoveel mogelijk weer vanuit huis gaan werken.

16 miljoen

Chengdu ligt in het midden van het land en is een belangrijke handelsstad. In de stad wonen zo'n 16 miljoen mensen, bijna net zoveel als in heel Nederland dus. Elk huishouden mag per dag één iemand naar de winkels sturen voor de belangrijkste boodschappen. Maar alleen als die in de 24 uur daarvoor negatief getest is.

Streng

In Chengdu zijn ongeveer duizend mensen positief getest op corona. Dat is op zoveel inwoners niet eens zo heel veel, maar in China zijn de coronaregels erg streng. Eerder dit jaar ging de grote stad Shanghai ook al voor twee maanden op slot.

Anderen lazen ook: Nog maar drie uur per week online gamen in China

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook