Instagram: estebaninfantes

Grote en giftige 'kwallen' gespot op Spaanse eilanden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Vakantiegangers op Mallorca en Ibiza moeten de komende tijd goed opletten. Op de eilanden zijn Portugese oorlogsschepen opgedoken: grote kwal-achtige wezens die hartstikke giftig zijn. 

Een Portugees oorlogsschip ziet er prachtig uit en lijkt net een kwal. Maar niets is minder waar. Het is een kolonie van kleinere zeediertjes die samen één monsterlijk maar mooi wezen vormen.

Groot en giftig

Maar trap nooit in die prachtige verschijning! Het oorlogsschip kan wel vijftig meter worden en is heel giftig. Kustwachten op Mallorca en Ibiza roepen dan ook op om meteen het noodnummer te bellen als je er eentje ziet. Mensen kunnen niet doodgaan door het gif, maar het kan wel veel pijn doen en zorgen voor benauwdheid. Voor kleine vissen is het gif wel dodelijk.

Ontdekkingsreizigers

Het oorlogsschip dankt zijn naam aan ontdekkingsreizigers uit de 16de eeuw. In die tijd was Portugal de grootste machthebber op zee. Veel zeelieden waren doodsbang voor de Portugezen, net zo bang als voor dit giftige wezen. Daarom besloten ze deze gigantische nepkwal naar de Portugese oorlogsschepen te vernoemen.

Anderen lazen ook: Jongen (7) overleeft beet van giftige spin

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook