diamant

Grote glimmers geveild

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

De grootste diamant die ooit geveild is, heeft een nieuwe eigenaar. Deze heeft er gisteren 28 miljoen euro voor neergelegd. Wie het sieraad kocht wil het veilinghuis in Genève niet zeggen.

De diamant werd vorig jaar februari in Angola gevonden. Een juwelier in New York kocht de ruwe steen. Hij maakte er een ketting van met smaragden, witgoud en andere diamantjes. De ruwe diamant sleep hij tot een glimmer van 33 gram. Hij is kleurloos en er zit geen enkel vlekje in. Dat maakt het juweel nog kostbaarder. De juwelier veilde de ketting om reclame te maken voor zijn nieuwe winkel.Dure ketting

Koninklijke diamant

Maar dit was niet de enige diamant die onder de hamer ging. De beroemde Le Grand Mazarin (foto boven) werd ook geveild. Deze roze steen is eigendom geweest van een heleboel koningen, zoals Lodewijk XIV en Napoleon. Een adellijke Europese familie die anoniem wil blijven heeft hem nu gekocht.

Cadeautje

Diamanten zijn de laatste jaren erg gewild, zeggen juwelenexperts. Vooral rijke Aziaten zijn dol op een beetje bling. Zo kocht een miljardair uit Hong Kong twee jaar geleden voor 45 miljoen euro een blauwe ring met de naam The Blue Moon. Cadeautje voor zijn dochter van zeven...  blue moon

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Pastoor vindt mega-diamant of Moeilijke diamant toch verkocht.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik snap echt niet waarom mensen diamand als sieraad gebruiken. Je kan er super goede zagen mee maken die haast niet bot worden of messen voor de beste chefs maar nee ze maken er iets mee waar je praktisch niets aan hebt.

ik vind het een bijzondere diamant ik vind het knap dat ze hem gevonden hebben en dat ze het op het nieuws hebben gedaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps