Beeld ANP

Grote klimaatvergadering in Egypte begonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh is gisteren een grote en belangrijke vergadering begonnen. Meer dan 40.000 mensen zijn daar bij elkaar om te praten over het klimaat.

De vergadering gaat twee weken duren. Leiders van tweehonderd landen zijn erbij. Ook premier Mark Rutte is er bij, samen met klimaat-minister Rob Jetten.

Arme landen

De gesprekken in Egypte gaan vooral over wat er gedaan moet worden om te voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt. De wereldleiders gaan het ook hebben over arme landen. Want die landen hebben het meeste last van klimaatverandering. En dat terwijl inwoners van rijke landen voor meer vervuiling zorgen. Daarom zouden die rijke landen meer moeten doen om de klimaatproblemen op te lossen.

Belofte

Rijke landen hebben eerder beloofd dat ze vanaf 2020 elk jaar honderd miljard dollar gaan geven aan arme landen. Aan die belofte hebben ze zich niet gehouden. Ook daar gaan ze het in Egypte over hebben.

Anderen lazen ook: Straf voor vastplakken aan schilderij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook