Foto: EPA

Grote letters tegen racisme voor Trump Tower

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op steeds meer straten in Amerika staat het in grote gele letters: Black Lives Matter. De burgemeester van New York wil dat die boodschap nu ook voor de Trump Tower wordt geverfd. President Trump is woedend. 

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, heeft opdracht gegeven om in grote gele letters 'Black Lives Matter' op de straat te verven. Dat wil hij doen in de straat waar de Trump Tower staat. Dat is een grote wolkenkrabber van president Trump. Bovenin de toren zit een groot appartement van de president. 

Schande

Sinds de dood van George Floyd zijn er veel protesten tegen racisme. Over de hele wereld wordt de boodschap 'Black Lives Matter', veel gedeeld. Burgemeester De Blasio wil die tekst nu voor de Trump Tower laten schilderen. De president is volgens hem 'een schande voor New York'. Hij wil dat Trump er altijd aan herinnerd wordt dat zwarte levens ertoe doen. 

Witte Huis

President Trump komt die gele letters al tegen. Bij het Witte Huis, waar hij werkt en woont, werd de tekst al op de grond geverfd. President Trump reageerde op Twitter boos op de plannen om ze nu ook voor zijn toren te schilderen.

Anderen lazen ook: Black Lives Matter op Engelse voetbalshirts. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook