Parel

Grote parel verkocht voor 320.000 euro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet rond en glimmend, maar wél hartstikke zeldzaam. De grootste zoetwaterparel ter wereld is verkocht voor maar liefst 320.000 euro.

De parel werd donderdag geveild in Den Haag. Een handelaar uit Japan is de nieuwe eigenaar van de zeldzame parel, die al zo'n 300 jaar oud is. Waarschijnlijk wil hij hem weer doorverkopen.

Zeldzame parel

De parel werd in 1765 door een VOC-koopman vanuit China meegenomen. Illegaal, want parels waren eigendom van de keizer van dat land. Dit 'hoopje' is heel zeldzaam omdat-ie maar liefst zeven centimeter groot is. Het weegt 120 gram.

Slapende Leeuw

De parel wordt vaak 'Slapende Leeuw' genoemd omdat veel mensen vinden dat de parel daar op lijkt. Kun jij er een leeuw (of ander dier) in herkennen?

parel

Anderen lazen ook: Duurste kunstwerk ooit verkocht of Grote glimmers geveild.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ja een krokodil gemixt met leeuw Juichen

wat een ding zeg!
echt enorm en die 320 000 euro ook!!
best gek meestal zijn parels rond toch??
maar nu niet!! Vraagtzichaf Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.