Beeld ANP

Grote problemen met corona in India

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In India zorgt corona voor grote problemen. Door een nieuwe variant loopt het aantal besmettingen gigantisch op en er is veel te weinig plek in de ziekenhuizen. Maar hulp is onderweg.

Wat is er aan de hand?

In India is een nieuwe versie van het coronavirus opgedoken. De Indiase variant lijkt een stuk besmettelijker dan het ‘gewone’ coronavirus. In India leek het een paar weken geleden juist heel goed te gaan. Bijna alles mocht weer. Maar na een paar massale bijeenkomsten ging het weer helemaal mis. Bijna elke dag wordt er nu weer een besmettingsrecord verbroken. In de ziekenhuizen is een groot tekort aan zuurstof dat nodig is om patiënten te kunnen beademen. Voor veel mensen die ernstig ziek zijn, is geen plek. Ze worden nu in tempels, in auto’s of gewoon op straat opgevangen Vooral in de hoofdstad New Delhi is de nood hoog.

Kan dat virus ook hier komen?

Dat kan. Er zijn zelfs al een paar gevallen bekend. Maar de regering probeert het Indiase virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Sinds deze week mogen er bijvoorbeeld geen vliegtuigen uit India meer landen in Nederland. Hier zijn we inmiddels ook al een stuk verder met inenten. Ook dat komt in India nog nauwelijks op gang. Vanaf zaterdag begint het inenten van ale volwassenen daar pas echt. En daarna gaat het nog we even duren voor iedereen zijn prik gehad heeft.

Kunnen andere landen niet helpen?

Gelukkig wel. Veel landen sturen nu zo snel mogelijk zuurstofflessen en andere apparatuur naar Indiase ziekenhuizen. Ook Nederland stuurt voor een miljoen euro aan noodhulp. Met militaire vliegtuigen en treinen worden de broodnodige zuurstofvoorraden nu vanuit andere delen van het land naar New Delhi gebracht. .

Anderen lazen ook: Waterkanon tegen vieze lucht in India.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps