Naomi Osaka. Bron PA Images / Alamy Fotograaf Steven Pasto

Grote toernooien steunen toptennisster Osaka

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Toptennisster Naomi Osaka stapte maandag uit Roland Garros, één van de grootste tenniswedstrijden ter wereld. De druk werd haar te groot. De organisatie had eerst weinig begrip voor haar actie, maar zegt haar nu toch te steunen.

De Japanse kan erg moeilijk omgaan met alle aandacht van de pers en druk die ze ervaart tijdens grote tennistoernooien. Vorige week zei Osaka daarom al dat ze niet met journalisten wilde praten tijdens het toernooi. Osaka won zondag haar eerste partij in Parijs, maar kwam daarna niet opdagen voor de persconferentie om vragen te beantwoorden. Op social media liet ze weten wat er met haar aan de hand is en dat ze zichzelf wilde beschermen.

12.000 euro boete

Daar was de organisatie van het toernooi niet blij mee. Osaka kreeg een boete van 12.000 euro, met de mededeling dat ze misschien wel helemaal uit het toernooi zou worden gezet. Daarna besloot het 23-jarige sportidool zelf om dan maar helemaal niet meer te spelen op Roland Garros. Ze wilde dat de aandacht niet bij haar lag, maar bij het toernooi.

Toch steun

De organisatoren lijken daar nu toch van onder de indruk. De vier grootste tenniscompetities ter wereld (Roland Garros, Wimbledon, US Open en Australian Open) hebben nu samen gezegd dat ze Osaka steunen en dat ze van plan zijn om tennissers te helpen die net zulke problemen hebben als zij.

Anderen lazen ook: Topclubs willen uit Super League

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps