Thea Beckmanprijs

Haaieneiland is beste historische jeugdboek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het boek Haaieneiland van Rob Ruggenberg heeft zaterdag de Thea Beckmanprijs voor beste historische jeugdboek gewonnen. Het boek werd uitgekozen door de vakjury én door de kinderjury. 

In museum Archeon in Alphen aan de Rijn kreeg de schrijver de prijs: 1000 euro en een oorkonde. 'Ik ben eigenlijk nog blijer met de prijs van de kinderjury. Die prijs wordt uitgereikt door de lezers waarvoor ik het boek schrijf', zei Ruggenberg. 

Levensgevaarlijk

Haaieneiland gaat over een paar bemanningsleden van een VOC-schip. Zij stranden in de Stille Oceaan op het eiland Takapoto, zesduizend kilometer van de bewoonde wereld. Op het eiland wonen bijna alleen vrouwen. Het is een mooi eiland, maar schijn bedriegt. Het is er ook levensgevaarlijk.

De andere vier genomineerde boeken die de jury heeft gelezen zijn Weg van Marjolein van Rest, Bloedzusters van Annejoke Smits, Gevaarlijk Geheim van Jan Heerze en De Romeinse Tweeling van Marian Hoefnagel. Volgens de kinderen uit de jury zijn het allemaal aanraders. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe overleef je een bomvolle klas? of Duizend brugklassers krijgen mobieltje.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps