Beeld shutterstock

Haardvuur op televisie met kerst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat past er nou meer bij kerst dan een knapperend haardvuur waar je met de hele familie gezellig omheen kunt zitten? Maar niet iedereen heeft natuurlijk een open haard thuis. Daar heeft de televisiezender SBS6 nu iets op bedacht.

Op komende eerste kerstdag zendt de zender ‘s avonds geen enkele film, serie of quiz uit. Wie afstemt op SBS6 ziet de hele avond alleen maar beelden van een brandend haardvuur.

Televisievuur

Het idee voor het televisievuur komt van directeur Marco Louwerens. Aan journalisten van De Telegraaf vertelde hij over zijn plan. ‘In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee. Dat komt ook wel een beetje door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Kletsen, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat.’

Hond

Het vuur dat op televisie te zien is, is live. Af en toe zal er dus iemand een blok op het vuur leggen. Ook kan er volgens de directeur zo nu en dan een hond voorbij lopen. Bij wie het haardvuur thuis wordt opgenomen, wil hij niet zeggen.

Anderen lazen ook: Ho, ho, ho, Witte Huis in kerstsfeer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook