Oranje Leeuwinnen verslaan Italië en staan in de halve finale van het WK

Halve finale voor overtuigende Leeuwinnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De Oranje Leeuwinnen staan in de halve finale van het WK! Met de zere teen van Lieke Martens, maar vooral door het scorende hoofd van Miedema en Van der Gragt wonnen ze met 2-0 van Italië.

Het sprookje van Italië is afgelopen, maar dat van Nederland gaat door op het WK voetbal in Frankrijk. En hoe! In Valenciennes speelden de Oranje Leeuwinnen hun beste wedstrijd van het toernooi.

Raak!

Ging het in de eerste helft nog moeizaam, in een heerlijke tweede helft was Nederland veel beter dan Italië. Het wachten was alleen op een goal. Eerst zaten de lat en de paal nog in de weg, maar na een vrije trap van Sherida Spitse kopte Vivianne Miedema de 1-0 erin. De ban was gebroken en de 2-0 van Stefanie van der Graft volgde snel. 

Woensdag weer

Nog nooit kwam Nederland zo ver op een WK. De Leeuwinnen spelen hun halve finale woensdag om 21.00 uur in Lyon. De tegenstander is dan Zweden dat Duitsland met 2-1 versloeg. Bondscoach Wiegman en de spelers zijn erg blij dat ze dan weer 's avonds mogen spelen. Tegen Italië was het flink zweten met een temperatuur van wel 35 graden, ook al kregen ze twee extra drinkpauzes.

Olympische Spelen

Omdat Nederland nu bij de beste drie Europese landen van het WK hoort, mag Nederland ook meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. Het wordt het eerste olympische avontuur voor de Leeuwinnen. Twee feestjes om te vieren dus!

Anderen lazen ook: Roos (12) wil voetballen bij een topclub.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.