Hanna en Travis

Hanna (11) vliegt met recordpiloot Travis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Pap, we vlogen net over Paleis het Loo!’ Hanna (11) belt vanuit de lucht. Naast haar zit Travis Ludlow (18). Hij brak net een wereldrecord door als jongste piloot ooit in zijn eentje de wereld rond te vliegen. Nu mag Hanna een stukje met hem mee.

Eerst krijgt Hanna een headset op haar hoofd. Door deze koptelefoon met microfoon kan ze met Travis praten. Anders zou ze boven het geluid van de motor uit moeten schreeuwen. Travis legt uit hoe alles werkt. De recordpiloot heeft net een reis van 44 dagen en meer dan 43.000 kilometer achter de rug.

Vliegen

Travis had een paar weken geleden een oproep gedaan in Kidsweek. Hij wilde heel graag een vlucht maken met een kind dat het echt verdient. Florian (12) gaf zijn zusje Hanna op. Hanna kon vorig jaar een periode lang niet lopen en zat in een rolstoel. Maar door heel veel te trainen en niet op te geven, heeft ze weer leren lopen. Nu kan ze zelfs weer hockeyen. En vliegen dus!

Tekst gaat verder onder de foto.

Hanna zwaait vanuit het vliegtuig van Travis LudlowHanna zwaait vanuit het vliegtuig (Foto: Remco de Wit)

De Domtoren

Na twintig minuten in de lucht belt ze haar vader. Die staat nog aan de grond. ‘We vlogen net over Paleis het Loo! En nu zie ik de snelweg.’ Als ze na een uur vliegen weer veilig zijn geland, stapt ze met een grote lach uit het vliegtuig. ‘Ik heb mijn school gezien en ons eigen huis en de Domtoren. En ik mocht zijn mascotte Ellie vasthouden en aan het einde de motor uitzetten.’

Zangeres worden

Wil Hanna later zelf ook piloot worden? Dat niet. Maar ze heeft wel een andere droom, waarover ze net zo enthousiast is als Travis over vliegen. ‘Ik schrijf liedjes voor piano en zang. Later wil ik zangeres worden en de wereld over vliegen om voor heel veel mensen op te treden.’

Utrecht vanuit de luchtEen foto die Hanna van Utrecht maakte vanuit het vliegtuig

Anderen lazen ook: Recordpiloot Travis (18) is terug

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook