Philippine (9) knipt de haren van haar broertje voor Warchild

Haren knippen voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De kappers zijn al weken gesloten en dat is inmiddels goed te zien. War Child bedacht daarom een leuke actie: knip zelf je haar en doneer het geld dat het je bespaart aan de hulporganisatie. 

De actie heet #GekniptVoorWarChild. Veel mensen hebben al de schaar gepakt voor het goede doel. Onder wie youtuber Quinty Misiedjan (Quinsding), zij is ambassadeur van de hulporganisatie. 'Ik dacht: Dat haar van mij kan wel een knipbeurt gebruiken', vertelt ze. 'Het geld dat ik normaal aan de kapper uit zou geven, kon ik nu doneren. Twee vliegen in één klap dus!' Ze knipte zelf een pony en maakte daar een vlog over.

Skelterende knipbeurt

Ook Philippine (9) ging aan de slag met een schaar. Zij knipte de haren van haar broertje Sweder (5) en zijn vriendje Daan (5). Heel moeilijk was het niet, vertelt Philippine: 'Als je gewoon de puntjes doet, is het best wel makkelijk. Ik had in ieder geval heel veel lol!' Maar haar broertje maakte het haar af en toe wel lastig. 'Hij zat op de skelter en reed de hele tijd weg tijdens het knippen. Hij kreeg dus eigenlijk een knipbeurt terwijl hij aan het skelteren was!' lacht Philippine.

Quinty is uiteindelijk erg blij met het resultaat. 'De eerste knip was echt vreselijk, omdat ik dacht: Oh god, dit gaat hartstikke mis! Maar het resultaat is eigenlijk best wel oké. Ik heb mezelf wel verbaasd.' Ook Philippine vond het een geslaagde actie. 'De jongens zijn allebei wel blij met hun nieuwe kapsel. Het is best netjes. En dat voor de eerste keer!”

Belangrijke actie

Philippine en Quinty vinden het allebei heel belangrijk dat meer mensen zichzelf gaan knippen voor het goede doel en daarmee geld doneren. Kinderen in oorlogsgebieden kunnen die hulp juist nu goed gebruiken. 'Ze wonen vaak met te veel mensen in één huis en dus te dicht op elkaar', zegt Quinty. 'Voor hen is een bezoekje aan een War Child-huis hetzelfde als naar school gaan voor Nederlandse kinderen. Dat kan door de coronacrisis nu niet zo makkelijk.'

Quinty waarschuwt wel dat als je meedoet aan de actie, je er wel op moet letten door wie je je laat knippen. 'Je kunt dat het beste laten doen door je ouders of een oudere broer of zus.'

Philippine (9) knipt de haren van haar broertje

Oeps, foutje!

Maar zelfs ouders zijn niet altijd te vertrouwen met een schaar, vertelt Philippine: 'Ik ga mijn eigen haren waarschijnlijk ook nog laten knippen, maar niet door mijn moeder. Zij heeft het al eens geprobeerd, maar dat ging niet helemaal goed. Mama mag de schaar dus niet meer aanraken!'

Anderen lazen ook: Corona-virus zorgt ook voor goed nieuws

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps