Een versie van het boek. Foto: Shutterstock

Harry Potter verkoopt zeldzaam Harry Potter-boek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Hij heeft zwart haar, blauwe ogen en heet Harry Potter. Maar deze Harry woont niet in Zweinstein, maar in het Britse plaatsje Waterlooville. Hij kan niet toveren, hoewel er wel iets magisch gebeurde toen hij acht jaar oud was…

Toen kocht zijn vader een boek met zijn naam erop. Het was een van de allereerste Harry potter-boeken ooit. Samen met zijn zusje luisterde Harry Potter ademloos naar de avonturen van zijn naamgenoot. Toen de vader van de echte Harry Potter overleed, bewaarde Harry het boek in een boterhamzakje onder de trap, als herinnering aan zijn vader. 

'Magisch'

Onlangs besloot hij toch om het boek te koop aan te bieden. Omdat het een van de eerste edities is van Harry Potter en de Steen der Wijzen, bleek het heel veel geld op te leveren. Maar liefst 30.000 euro! De veilingmeester die het boek verkocht noemde de gebeurtenis ‘magisch’.

Fitnessgoeroe en advocaat

Wist je dat er alleen al in Engeland 23 mensen Harry Potter heten? Deze dreuzels doen niet aan zwerkbal, maar houden zich met andere zaken bezig. Zo is er Harry Potter de fitnessgoeroe en Harry Potter de advocaat. De meesten vinden het een eer dat ze vernoemd zijn naar de bekendste tovenaar ter wereld. 

Door: Marlies Pilon

Anderen lazen ook: Nederland krijgt echte Harry Potter-winkels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook