Foto: Josh Sutton

Harvey (5) loopt giga-wandelroute

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Word jij al moe van een rondje wandelen in het bos? Harvey (5) uit de Verenigde Staten kan er geen genoeg van krijgen. Hij liep wel 3500 kilometer! 

In 209 dagen tijd liep Harvey samen met zijn ouders de beroemde lange wandelroute de Appalachian Trail. Die loopt door de Appalachen, een gebergte in het oosten van de Verenigde Staten. Harvey is een van de jongsten ooit die de route heeft afgelegd. ‘Het was heel leuk maar wel zwaar om zo ver te lopen’, vertelt hij. Gelukkig hoefde hij zich niet te vervelen. ‘Met mijn ouders speelde ik vaak spelletjes onderweg.’

Geheim recept

Harvey gaat al sinds hij kan lopen op lange wandeltochten met zijn ouders. Maar deze reis was een echte uitdaging. ’s Nachts sliep de familie in een tent en elke dag stonden ze weer vroeg op om verder te lopen. Onderweg keek Harvey zijn ogen uit en zag hij veel dieren zoals kikkers en salamanders. Maar het meest speciale moment was het beklimmen van het eindpunt van de route: de hoge berg Katahdin (1600 meter). ‘Dat was echt awesome!’ Hoe hij het volhield om zo lang te lopen? Een geheim recept: wraps met pindakaas en skittles.

Anderen lazen ook: Abel (11) loopt bergtocht van 4300 kilometer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook