ANP XTRA - Griep

Hatsjoe, een griep-epidemie is losgebarsten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Koorts, verkouden en hoofdpijn. In Nederland hebben zo veel mensen de griep, dat er nu officieel een griep-epidemie is.

Dat heeft het gezondheidsinstituut RIVM bekendgemaakt. Er is pas sprake van zo'n epidemie als er twee weken lang meer dan 51 per 100.000 inwoners griep hebben. Ruim twee weken geleden gingen we over die grens. Toen waren er in Nederland 63 per 100.000 inwoners ziek.

Bijna elk jaar

Eigenlijk was de epidemie al officieel met kerst. Vanwege de feestdagen, heeft RIVM het nieuws iets later bekendgemaakt. Een griep-epidemie is niet heel bijzonder, want het gebeurt bijna elk jaar. Vorig jaar duurde het achttien (!) weken. Dat was twee keer zo lang als gemiddeld.

Handen wassen

Het griepvirus verspreidt zich via de lucht. De kans dat je het krijgt is ongeveer tien procent. Wat je kunt doen om de kans zo klein mogelijk te maken? Het virus verspreidt zich minder snel als mensen niezen in een zakdoek, vaak handen wassen en zo min mogelijk hun neus en mond aanraken.

Anderen lazen ook: Wil je geen griep? Blijf uit de buurt bij deze dingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.