Banksy Bristol flowers bloemen Valentijn

Heeft Banksy het in de bol van Valentijn?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Love is in the air! Inwoners van de Britse stad Bristol werden gisterochtend wakker met een bijzonder staaltje kunst op één van hun huizen. Daarop schiet een meisje een bos bloemen de lucht in met een katapult. Een Valentijnscadeau van de wereldberoemde, mysterieuze kunstenaar Banksy?

Wie of wat Banksy nou precies is? Dat is de grote vraag. Wat we wel weten van de mysterieuze kunstenaar is dat wat hij maakt miljoenen waard is. En dat hij vaak in het holst van de nacht staat te schilderen of graffitispuiten. En dat zijn kunst vervolgens 'ineens' ergens opduikt. Vaak zit er een boodschap in. Dit keer lijkt het onderwerp vrolijk. De rode bloemen (rozen?) die het meisje de lucht in schiet, gaan misschien wel over Valentijnsdag. Hoe romantisch.

Verjaardagscadeau

Kelly Woodruff woont in pas het beschilderde huis. 'We waren superenthousiast natuurlijk', vertelt ze aan Britse krant The Guardian over de ontdekking. 'Mijn vader is vandaag jarig, dus het is een geweldig verjaarscadeau.' De familie is hard bezig uit te vogelen hoe het werk het best bewaard kan blijven, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Banksy Bristol flowers bloemen Valentijn

Anderen lazen ook: Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps