Steve en Ties (rechts) met hun longboards

(Heel) lange longboardtrip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Van Barcelona naar Eindhoven is het ongeveer 1500 kilometer. De meeste mensen pakken het vliegtuig of de auto. Ties (18) en Steve (19) uit Eindhoven pakten hun longboard. In achttien dagen zijn ze van Barcelona naar Eindhoven geskatet. Zondag kwamen ze terug. 

'Vorig jaar wilden we van Parijs naar Eindhoven skaten', vertelt Ties. 'Maar we waren al binnen vier dagen terug! Dat vonden we wat kort.’ 

Ze kwamen ook langs de IJffeltoren in Parijs
En dus bedachten ze een langere route: van Barcelona naar Eindhoven. Hun avonturen hielden ze bij op Facebook. ‘Het is goed gegaan’, vindt Ties. ‘Al hebben we zware momenten gehad.' Zo brak zijn zelfgemaakte aanhangwagen voor hun bagage en werden ze weggestuurd bij Franse garages omdat ze geen Frans spraken. Via de opa van Ties werd er eindelijk een garage gevonden die de jongens wilde helpen. 

Steve en Ties onderwerg
Dat ze door de bergen van de Pyreneeën kwamen, was een hoogtepunt voor Ties. Meestal liepen ze de berg op en boardden ze naar beneden. 

Briefjes mee
Slapen deden ze in hun tentje of bij vreemden. 'We hadden een briefje bij ons in het Spaans en Frans, om te vragen of we bij mensen mochten slapen.' Dat werkte.  

Vooral de eerste paar dagen waren zwaar, vindt Ties. 'Ik heb wel geleerd om met twee benen te steppen. Als je het alleen met links of rechts doet, krijg je één heel gespierd been met spierpijn.’  

Ties
Zondag werden ze in Weert opgewacht door vrienden, die het laatste stuk meereden. Wat Ties als eerste deed toen hij thuis was? ‘Douchen, maar ik ben in de douche in slaap gevallen’, grinnikt hij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.