Beeld anp

Heel veel kaarten voor opa die geld inzamelde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Honderd jaar worden is natuurlijk altijd al bijzonder. Maar de Britse Tom Moore heeft vandaag wel een extra speciale bijzondere verjaardag. Vanuit alle hoeken van de wereld kreeg hij de afgelopen week verjaardagskaarten. Het zijn er zelfs zóveel dat ze niet meer in zijn eigen huis passen.

De kersverse honderdjarige kreeg al die kaarten niet voor niets. Tom Moore kwam twee weken geleden in het nieuws omdat hij geld had ingezameld voor Britse ziekenhuizen. Hij deed dat door achter zijn rollator rondjes te lopen in zijn eigen tuin. Hij hoopte met zijn sponsorloop 1100 euro op te halen, maar het werd veel meer: ruim 33 miljoen euro!

Ziekenhuis

Tom Moore kon deze week meteen zien wat er met het geld was gebeurd. Hij mocht maandag een nieuw ziekenhuis openen.

Kaartenactie

Veel mensen vonden het een lieve en goede actie. Reegan van 8 bedacht daarom de actie #maakeenkaartvoortom op social media. En ook die actie werd een groot succes. Er kwamen meer dan honderdduizend kaarten binnen.

En dat zijn er zóveel dat ze niet in zijn huis pasten. De meeste kaarten liggen nu in de hal van de school van zijn kleinzoon.

Beeld ANP

Anderen lazen ook: 99-jarige haalt miljoenen op met rollator.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook