Drijvende auto's in Zhengzhou

Heftig noodweer in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Niet alleen in Limburg regende het de afgelopen weken heel hard, ook China heeft er veel last van. In grote steden drijven auto’s rond en zijn metro's ondergelopen.

De overstromingen in China zijn zelfs nog erger dan die in Limburg. In sommige steden is er in drie dagen wel 812 millimeter regen gevallen. Dat valt er normaal gesproken in een jaar! In Limburg is er in twee dagen tijd 150 millimeter gevallen. In China is het dus meer dan vijf keer zoveel.

Orkaan

Dat het zo hard regent komt volgens de Chinese overheid maar één keer in de honderd jaar voor. Het slechte weer komt door orkaan In-Fa. En door de vele steden in China, kan het water via het platteland niet weglopen. Er is teveel beton. Sommige mensen zeggen dat de orkaan door klimaatverandering komt. In China wordt er namelijk veel CO2 uitgestoten. Dat zorgt soms voor heel heftig weer.

De tekst gaat verder onder de tweet. 

Vast in de metro

De Chinese president Xi Jinping zei op televisie dat er verschillende dammen zijn doorgebroken. Hierdoor zijn er veel mensen gewond geraakt. Ook moesten zeker 10.000 Chinezen hun huis uit en zaten mensen vast in ondergelopen metro's. Zij konden gered worden.

Anderen lazen ook: In Nederland, België en Duitsland is het puinruimen begonnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook