AFP

Heftig ongeluk: trein botst op schoolbus in Frankrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In het zuiden van Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment over een spoorwegovergang reed.

Het ongeluk gebeurde in de plaats Millas, dichtbij de grens met Spanje. Het is nog niet duidelijk waarom de bus over de spoorwegovergang reed, terwijl er ook een trein aankwam.

Slachtoffers

In de bus zaten kinderen, vier van hen kwamen om het leven. Veel anderen raakten gewond, zij werden naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Sommige slachtoffers zijn er ernstig aan toe.

'Vreselijke crash'

Volgens de Franse krant Le Parisien zijn de slachtoffers tussen de dertien en zeventien jaar oud. De president van het land, Emmanuel Macron, noemt de gebeurtenis een 'vreselijke crash', hij zegt mee te leven met de slachtoffers en hun families.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderen voorkomen busongeluk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mischien zijn de slagbomen naar beneden gegaan Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.