Youri

Held Youri (15) redt leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Toen Youri vorige week naar huis fietste, kreeg hij de schrik van zijn leven. Hij zag een vrouw het spoor oversteken in haar scootmobiel. Maar de slagbomen waren al dicht en de vrouw bleef steken in de rails. Youri rende erop af en redde haar leven.  

‘Eerst dacht ik dat ze er wel uit zou komen’, vertelt Youri. ‘Maar dat gebeurde niet. De accu van haar scootmobiel was leeg.’ Omdat de vrouw half verlamd was, kon ze niet om hulp roepen. Intussen zag Youri een trein aankomen. ‘Ik dacht niet na en ben er naartoe gerend’, vertelt hij. 

Loodzwaar
Met veel kracht duwde hij haar van het spoor af. Dat was niet makkelijk, want ze was loodzwaar in haar mobiel. ‘En ze moest ook nog bergopwaarts’, zegt hij. Want van de andere kant kwam óók een trein. Net op tijd lukte het hem om haar te redden. 

Bedankt
‘De trein stopte en de machinist stapte uit om me te bedanken’, vertelt Youri. Inmiddels hebben de dochters van de vrouw hem opgezocht met bloemen en een cadeaubon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomlaag boeoeoeoe

het is goed dat hij die vrouw heeft gered

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps