Mug

Helemaal lekgeprikt? 7 tips tegen muggen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Oh jee: warm weer en (eerder) veel regen zorgt voor een grote muggenplaag in ons land. Hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal onder de jeukende, rode bultjes komt te zitten? Zeven tips!

1. Weg met het water!
Muggen vinden ondiep water dat al een tijdje stilstaat een fijne plek om hun eitjes in te leggen. Zorg daarom dat er geen water in de gieter blijft staan en gooi die emmer met regenwater in de tuin leeg.

Misschien kun je je vader of moeder eens vragen de dakgoot te inspecteren. Ook daar kan water in blijven staan!

2. Plakzweet en warmte
Wil jij ’s avonds nog een potje voetballen? Geen slim idee! Muggen houden van plakzweet en warmte. Als je na het rennen doucht en gelijk in bed ploft, is de kans groot dat je lek geprikt wordt. Sport dus liever niet vlak voor je naar bed gaat.

3. Lekker luchtje
De één wordt heel vaak gestoken, de ander nooit. Dat zit zo: muggen kunnen heel goed ruiken en gaan af op lichaamsgeur. De ene geur vinden ze lekkerder dan de andere. 

Met een citroenplant kun je proberen jouw kamer heel sterk te laten ruiken. Zó sterk, dat de muggen jouw lichaamsgeur niet meer opsnuiven.

klamboe

4. Alles dicht of doorwaaien
Zorg dat de ramen en deuren van jouw slaapkamer dicht zijn. Ja, dat kan heel warm zijn! Wil je ze liever open laten staan? Vraag je ouders of je een klamboe boven je bed mag hangen.

Je kunt ook een ventilator aanzetten. Op een enkele heel hongerige mug na, zullen de beestjes dan wegwaaien bij windkracht tien.

5. Licht-fabeltje
Zeggen jouw ouders dat muggen op licht afkomen? En mag daardoor zelfs het kleinste lichtje niet meer aan zodra het donker is? ‘Onzin!’, zeggen onderzoekers. Muggen kunnen prima hun weg vinden in het donker.

6. Muggengadgets
Sinds kort bestaan er muggen-apps. Daarmee maakt je telefoon een nacht lang een heel hoog geluid dat jij niet kunt horen. Muggen zouden er juist van schrikken en uit de buurt blijven.

Of het echt werkt? Nederlandse muggenexperts denken van niet. Maar proberen kan geen kwaad!

7. Toch geprikt?
Héél belangrijk, maar ook héél moeilijk: probeer niet te krabben! Blijft de bult maar jeuken? Laat je ouders een zalfje kopen bij de drogist of dep er wat azijn op. Als-ie erg groot is, kan het helpen om de bult te koelen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

Bovenste foto: Flickr/Andy Langager

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het hele handige tips

Hoe heet die apo dan met da geluid

Gebruik eens een muggenlamp. Die werkt perfect. Of doe bij al je ramen een hor. Veel beter. Alleen als je dakraam heb gebruik dan een goede muggenlamp

ik werd eerst ook super vaak geprikt Maar ik heb nu een apparaatje in de stopcontact zitten dat tegen muggen is .en het helpt echt ik wordt niet meer geprikt 

 Op vakantie in Noord-Zweden waren de muggen zo klein dat ze door het gaas ven de tent/klamboe gingen.Rentweg

jippie ik krijg een klamboe

Het ligt ook aan wat voor bloed je hebt, dat is niet bij iedereen hetzelfde namelijk.

Wat goed van jou en heel aardig van jullie om het bekend te maken

Mijn tip: als je een muggenbult hebt prik er dan een klein gaatje in, dit doet geen pijn ookal klinkt het misschien pijnlijk. Als er een gaatje in zit knijp er dan in, er komt dan een doorzichtige smurrie uit. Als er weer bloed uit komt is alles eruit en als het gaatje dan dicht is is je muggenbult weg.

Goede tip. Ik heb het meteen geprobeerd en het werkt echt super goed, eindelijk van die stomme bult af, zo gek muggen in de winter.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.