Foto Bart Hoogveld

Helft basisscholen stuurt klassen naar huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ruim de helft van de basisscholen heeft de afgelopen week klassen naar huis gestuurd door corona. Dat zegt onderwijsorganisatie AVS. Die vroeg 1400 schooldirecteuren hoe het er bij hen op school aan toe gaat.

In totaal zat afgelopen week 15 procent van de leerlingen thuis. Dat heeft alles te maken met de coronaregels waar scholen zich aan moeten houden. Een hele klas moet nu in quarantaine bij één positief geteste leerling of leraar. Het advies is dat alle kinderen zich op dag vijf laten testen. Als die negatief is, mag je terug naar school. 

Niet fijn

Sommige deskundigen zeggen dat er misschien extra maatregelen nodig zijn op scholen. Want het is niet alleen voor veel scholen, maar ook voor kinderen en ouders niet fijn als kinderen naar huis moeten. 

RIVM: 'Scholen niet snel weer dicht' 

Deze week interviewde Kidsweek een woordvoerder van het RIVM, de organisatie die zich bezighoudt met de gezondheid in ons land. Die vertelde dat van tevoren was verwacht dat kinderen vaker besmet zouden raken met het virus, door het openen van de scholen. Niks om van te schrikken, aldus het RIVM: ‘De scholen zijn weer opengegaan omdat we dat belangrijk vonden. Dit hadden we van tevoren verwacht.’ Geen reden dus om te vrezen dat die snel weer dicht moeten: ‘Daar wordt nu niet over gepraat.’ Natuurlijk blijven de bekende corona-regels nog wel heel belangrijk. ‘Handen wassen, en thuisblijven en je laten testen bij klachten dus.’ 

Anderen lazen ook: Veel besmettingen bij kinderen, hoe zit dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook