Waterijsjes

Help, de waterijsjes raken op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Oh nee! Er liggen steeds minder waterijsjes in de supermarkt. De fabrieken kunnen het niet aan, omdat het al zo lang zulk warm weer is. Maar wij hebben de gouden tip!

Nederland heeft een hittegolf. Het is al meer dan drie dagen dertig graden in het land. Dat vráágt om waterijsjes. Maar laten die nou vaak op zijn. De ijsjes die in de winter zijn gemaakt, zijn al op. Dat komt doordat het al zo lang zo warm is. En alles wat nu gemaakt wordt, gaat óók heel snel op.

Tankstation of café
IJsjesmaker Ola tipt om niet naar de supermarkt te gaan, maar naar een tankstation of café. Daar hebben ze vaak nog wel waterijsjes. Maar daar is het ook veel duurder. Daarom hebben wij de gouden tip: maak het lekker zelf!

Waterijsjes zelf maken
Meng limonadesiroop met water en giet het in een bakje. Steek er een plastic lepel in en zet het een paar uur in de vriezer. Tadaaaa! Hoe meer siroop, hoe zoeter je ijsje. Nu maar hopen dat de limonade niet net zo snel is uitverkocht…

Watermeloen ijsZo kan het natuurlijk ook: watermeloenijs!

Anderen lazen ook: Zelf roomijs maken en Mjammm, worstenbrood-ijs!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Die tip van zelf waterijsjes maken is voor mij een oude maar toch een goede tip.
Ik doe het thuis al zo'n ruim 3jaar zelf ijsjes maken.
Daarom hebben wij van die vormen waar je ze in doet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.