ANP

Help dit weekend mee met de Tuinvogeltelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb jij nog geen plannen dit weekend? Help mee met vogels tellen! De komende dagen wordt de Nationale Tuinvogeltelling gehouden. 

Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling wordt iedereen in Nederland opgeroepen om vogels te tellen. Door in een halfuurtje de vogels op je balkon of tuin tellen help je de Vogelbescherming een handje. Door te weten welke vogels in Nederland leven kunnen de dieren beter geholpen en beschermd worden. Ook wordt hierdoor duidelijk of het goed gaat met een vogelsoort of slecht. 

Tel-lijst

Op de website van de Vogelbescherming staan tips die helpen bij het tellen. Dankzij een speciale tel-lijst zijn de verschillende vogelsoorten beter te herkennen. Van een afstandje een koolmees of een huismus onderscheiden is namelijk best lastig! En let op: vogels die over de tuin vliegen mogen niet meegeteld worden. Alleen de dieren die in de tuin zitten tellen mee.

Wist jij dit al?

...De meeste vogels tel je in de ochtend. Dan zijn ze namelijk het meest actief!

...Grote kans dat je vooral de huismus spot in je tuin. Dit was vorig jaar de meest getelde vogel.

...Ook de koolmees, de roodborst, de pimpelmees en de merel komen veel in Nederland voor.

...Zie je een merel in je tuin? Kijk dan goed verder. Vaak vliegen merels met zijn tweetjes.

...In de grote Nederlandse steden worden ook vaak tropische vogels gespot. De groengekleurde halsbandparkiet staat op sommige plekken zelfs in de top 10 meest getelde vogels.

Anderen lazen ook: Vogels 'krimpen' door opwarming van de aarde.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook