ANP

Help! Er is niet genoeg papier om boeken te drukken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een probleem in boekenland! De komende tijd worden er minder boeken gedrukt door een tekort aan papier. De boosdoener? De coronacrisis.

Door corona werd er dit jaar meer online gewinkeld. Om al deze spullen te versturen, waren veel kartonnen dozen nodig. Die pakketjes worden gemaakt van papierpulp, exact hetzelfde spul dat ook nodig is om papier te maken. Maar door het maken van al het karton is er nu een fiks tekort aan papierpulp voor papier.

Pech

Drukkerijen die boeken willen drukken hebben daardoor pech. Sommigen moeten maanden wachten voordat ze nieuw papier krijgen. En dat is flink balen voor boekenliefhebbers. De kans is groot dat sommige boeken door het papiertekort eventjes niet meer gedrukt kunnen worden.

Wist je dat het heel goed gaat met de boeken? Afgelopen jaar werden er veel meer gekocht dan de jaren daarvoor. In totaal wel 41 miljoen!

Wil jij weten hoe een boek gemaakt wordt? Kijk dan deze video!

Anderen lazen ook: Kostbare gestolen boekenschat teruggevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook