HELP helpt echt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het staat als tip in alle survivalhandboeken. Ben je verdwaald, schrijf dan met reuzenletters een noodsignaal op een open plek. Dat dit inderdaad levensreddend kan zijn, bleek deze week maar liefst twee keer.

In de Amerikaanse staat Arizona is een 72-jarige vrouw gevonden die samen met haar hond al negen dagen ronddwaalde in een groot bos. De vrouw was met de auto op pad gegaan om haar kleinkinderen te bezoeken. Maar daar is ze helemaal nooit aangekomen.

Bos
De bezine raakte op, midden in een bos. De oma wilde om hulp bellen maar haar mobieltje had in het afgelegen gebied geen bereik. Daarom ging ze te voet op zoek naar een hoger gelegen plek waar haar telefoon het misschien wel zou doen. Maar ze verdwaalde.
Oma Arizona Department of Public Safety klein
Planten eten
De bejaarde vrouw wist te overleven door planten te eten en uit een vijver te drinken. Na anderhalve week is ze ontdekt door reddingswerkers die in een helikopter naar haar op zoek waren. Haar familie had meteen de hulpdiensten ingeschakeld toen oma niet kwam opdagen.

Stokken en stenen
De helikopterbemanning kwam de verdwaalde dame op het spoor dankzij het grote woord HELP dat ze met stokken en stenen had gemaakt op een open plek in het bos.

Vlak bij het noodsignaal vonden de reddingswerkers een briefje onder een steen. Daarop legde de vrouw uit in welke richting ze ging lopen. Het gaat nu goed met haar.

Eilandje
Eerder werden al drie schipbreukelingen in de Grote Oceaan gered dankzij hun zelfgeknutselde noodsignaal. Meer over deze redding kun je deze week lezen in de papieren Kidsweek. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik kan veel beter help doen

knap dat een oude vrouw een halve week kan overleven zonder voedsel(en wc )

hoe vaak zijn ze gered door help

WOUW WOUW WOUW zo koel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps