Blue Monday kat

Help! Het is vandaag Blue Monday

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Voel jij het ook? Vandaag is volgens sommige psychologen de aller-chagrijnigste dag van het jaar. Of is dat onzin? 

De dagen zijn kort en donker. De schoolweek is weer begonnen en vakantie is nog ver weg. Grmbl..  Reden genoeg voor een Engelse psycholoog om de maandag van de laatste volle week in januari om te dopen tot Blue Monday. In het Nederlands blauwe maandag of deprimaandag. Volgens de psycholoog Arnall de aller-chagrijnigste dag van het jaar. 

Onzin
Veel andere wetenschappers noemen die theorie onzin. Zij zeggen dat een winterdepressie niet zomaar iedereen overkomt. En al helemaal niet allemaal tegelijk op dezelfde dag. Toch is deprimaandag een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor depressieve gevoelens. Wat doe je als je je somber voelt? 

Sombere dagen horen erbij
Psycholoog Jean-Pierre van de Ven zegt tegen Metro dat het goed is te weten dat sombere dagen er ook gewoon bijhoren. Hij noemt het gezond dat je je soms na een fijn weekend op maandag minder vrolijk voelt. Wat volgens hem kan helpen is je gevoel delen met anderen. Of actief gaan bewegen, daar ga je je ook beter van voelen.

Anderen lazen ook: Rouwen huisdieren eigenlijk ook?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook