Stelling

Henrike over de hond uitlaten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het is de belangrijkste vraag als je van plan bent een hond te nemen: wie laat ’m straks uit? Na de eerste leuke weken is vaak de lol er vanaf. Uitlaten wordt een vervelend klusje waardoor sommige honden te weinig buiten komen.

Twee uur per dag

In Duitsland hebben ze daar iets op bedacht. Hondenbezitters moeten verplicht minstens twee keer per dag een half uur met de hond wandelen. Want, zo zegt de landbouwminister, huisdieren zijn geen knuffelig speelgoed, maar levende wezens waar je goed voor moet zorgen.

Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens. Maar wat als je hond helemaal niet zo vaak uitgelaten wil worden? Zo ken ik een eigenwijze jackrussellterriër, die zich al gaat verstoppen als zijn baasje de riem tevoorschijn haalt. En zich schrap zet bij de voordeur om maar niet de drempel over te hoeven, vooral als het regent. Ook is de ene hond de andere niet. Een hazewindhond moet echt kilometers over het strand rennen om voldaan thuis te komen, en sommige kleine hondenrassen kunnen helemaal niet heel lang achter elkaar lopen. Daarom vind ik: regels voor het uitlaten van honden slaan nergens op.

Stelling: Regels voor honden uitlaten slaan nergens op

Mare (8): oneens
 

‘Ik vind het wel een goede regel, maar niet dat je een boete krijgt als je het niet doet. Het is heel raar dat sommige mensen hun hond de hele dag binnen laten zitten. En ook zielig, want een hond kan niet goed duidelijk maken dat-ie naar buiten moet.’

Wart (10): oneens
 

‘Wij laten onze hond Cato met z’n allen drie tot vier keer per dag uit. Maar er zijn ook mensen die dat niet doen en hun hond heel lang alleen laten. Daar wordt het dier agressief van en het huis vies. Daarom is het wel een goede regel.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

 

Anderen lazen ook: Vera over wedstrijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het oneens want baasjes moeten de hondepoep gewoon opruimen zodat het park niet vies wordt en ook honden aan de riem houden is some belangrijk zodat ze niet de mooie pauwen in ons park achterna gaan jagen.

Oneens. Je moet je hond vaak genoeg naar buiten late gaan, maar regels zijn een beetje overdreven...

eens Regels zijn niet nodig ik denk dat Elk baasje wel kan inschatten hoe vaak zijn hond naar buiten moet een goeie verzorging voor je huisdier is natuurlijk heel belangrijk!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.