henrike stelling

Henrike over een helm voor keepers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Je ziet het wel vaker op het voetbalveld: twee spelers botsen met hun hoofden tegen elkaar in een kopduel. Of een spits duikt zo fanatiek het doel in, dat hij tegen de keeper springt. Het lijkt me zo’n pijn doen! Maar dat het ook erg gevaarlijk kan zijn, zagen we dit weekend. Tijdens een voetbalwedstrijd in ’s Heerenberg liep zo’n springpartij helemaal fout af. De dertienjarige keeper overleefde de botsing met een tegenstander niet. De klap was zo hard dat hij met hersenletsel naar het ziekenhuis moest en daar is overleden.

Botsen en duwen

Nou, daar schrok ik enorm van. En ik dacht meteen: waarom heeft een doelman eigenlijk geen helm op? Misschien is voetbal wel net zo gevaarlijk als skiën, rugby en wielrennen. En bij die sporten is een helm verplicht. Dus waarom niet ook bij voetbal? De sport wordt, zeggen kenners, steeds ruwer. Kijk maar naar een willekeurige eredivisiewedstrijd. Daar wordt heel veel gebotst en geduwd. Jonge voetballers zien dat bij hun helden en gaan dat weer nadoen. En keepers moeten nog eens extra opletten. Want behalve tegen andere spelers kunnen die ook zelf tegen een doelpaal aan knallen!

Stoer

Sommige clubs hebben daarom al een helm voor keepers en veel anderen denken erover. Een mooi moment om de helm in elk geval voor de keepers in het jeugdvoetbal verplicht te stellen, vind ik. Maar ja. Veel voetballers vinden zo’n helm maar lastig of niet zo mooi staan. En dus wordt het nog een hele klus ze te overtuigen er eentje te dragen. Het beste zou zijn als alle bekende doelmannen ook een helm op zouden zetten. Dan wordt het vanzelf stoer.

Stelling: Keepers moeten verplicht een helm op.

ted stellingTed (12) EENS

‘Vroeger was ik keeper en botsingen doen echt wel pijn. Ik kan me voorstellen dat sommige kinderen een helm stom vinden staan, maar je kunt hem ook versieren met stickers. En ik heb liever een helm op die stom staat, dan dat ik een zwaar ongeluk krijg.’

 

 

doris

Doris (11) EENS

‘Zelf zit ik op hockey. Daar moet je verplicht een bitje en scheenbeschermers dragen, dus ik denk dat ik wel voldoende beschermd ben. Alles wat een mensenleven kan redden moet je proberen, vind ik. Dus als blijkt dat zo’n helm helpt, dan is het wel het proberen waard.’

 

Ben jij het eens met de stelling van Henrike? Laat het ons hieronder weten: 

Anderen lazen ook: Sporten is leuk maar soms ook gevaarlijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het erg zielig, maar een helm vind ik ook een beetje gek.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.