stelling henrike foto's

Henrike over foto’s posten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Apple (14), de dochter van de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow, is boos. Om een selfie die haar moeder op Instagram plaatste. Daarop zie je de twee samen, gezellig in een skilift. ‘Dat was niet de afspraak mam’, schrijft ze eronder. ‘Je zou niks posten zonder mijn toestemming.’

Onherkenbaar

Nu is Gwyneth Paltrow beroemd en heeft ze vijf miljoen volgers. Zij vindt het misschien leuk om al die volgers haar leven te laten zien. Maar haar dochter heeft daar niet om gevraagd. Misschien wil zij lekker anoniem opgroeien. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar toch vind ik dat Apple een beetje zeurt. Met haar grote skibril op is ze onherkenbaar! En haar moeder is gewoon heel blij met dit gezellige moment, dat ze aan iedereen wil laten zien.

Zonder overleg

Daar zijn social media toch ook voor? Om mensen die je niet al te vaak in het echt ziet, toch op de hoogte te houden? Dan moet je ook alles kunnen posten, zeker van je kinderen. En zeker als je geen vijf miljoen volgers hebt, maar pak ’m beet, honderd. Filmsterren en vloggers doen er goed aan afspraken te maken met hun kinderen. Maar alle ‘gewone’ vaders en moeders mogen wat mij betreft, zonder overleg, leuke foto’s plaatsen van hun kinderen op Facebook of Instagram. Ook zonder skibril.

Stelling: Jouw ouders mogen zelf weten of ze jouw foto online zetten.

linde bosmanLinde (10): Eens ‘Ik vind het natuurlijk niet leuk als mijn moeder een rare foto plaatst op Instagram. Zoals laatst eentje waarop ik met mijn hond in bed lig, dat was wel een beetje gênant. Maar ik vind het vervelender dat ze me vaak vergeet te taggen als ze een foto van mij post.’

 

Daniel stellingDaniël (11): Oneens ‘Als je ouders iets geks plaatsen, kun je daarmee gepest worden. Bijvoorbeeld als ze je filmen als je voor de eerste keer gaat fietsen en je valt. Dan zou ik me schamen. Slim dus om daar afspraken over te maken. Want je kunt natuurlijk niet de hele tijd de Facebook van je moeder controleren.’

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening over deze stelling. Hieronder kun je laten weten of je het ermee eens bent of niet.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het niet fijn als er een rare foto's op Facebook geplaatst worden omdat ik me schaam en bang ben dat klasgenoten me uitlachen

Ik ben het oneens, omdat de kinderen ook privacy hebben.

Ik ben het er niet mee want ik zou ook niet willen als ik ongewenst op het internet kom

Oneens het is toch je bepaalt voor jezelf? Of niet soms? Vraagtzichaf

Oneens. Kinderen moeten toestemming geven of een foto op Social Media gezet mag worden.

Ik vind dat je zelf mag weten of je ouders het mogen plaatsen en alleen als je er toestemming voor geeft dat het mag

Ik weet niet eens of mijn ouders foto's van mij hebben

Oneens, omdat ik het anders niet leuk vind.

Oneens, het zijn foto's van jou dus jij bepaald wat er mee gebeurd!!!

ik vind dat je zelf moet bepalen of je wel of niet op social media gaat

Ik ben het oneens, zo ‘n moeder hebben die bekend is, is misschien al niet zo leuk omdat jijzelf waarschijnlijk dan ook bekend bent. En dan verdien je ook privacy.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.