stelling Henrike

Henrike over gekke games

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bij spelletjes doe je natuurlijk best vaak dingen die je in het gewone leven nooit zou doen. Bij Monopoly geef je zomaar al je geld uit en bij galgje hang je iemand aan de galg. Op papier. Bij computerspelletjes is dat precies zo. Alleen wordt het dan wel een stuk ‘echter’. Keihard autoracen, monsters verslaan, geheime schatten ontdekken. Of tegenstanders omver knallen met een pistool, daar ben ik zelf niet zo dol op. En om dat allemaal spannend te houden, bedenken game-ontwikkelaars iedere keer weer de gekste dingen.

Virus verspreiden

Prima natuurlijk. Maar deze week stond ik wel gek te kijken. Er bestaat namelijk een computergame waarin je een virus moet verspreiden over de wereld. Je wint pas als je de hele wereldbevolking hebt vernietigd. Het spel bestaat al een paar jaar en is 120 miljoen keer gedownload. Dat vind ik al best raar.

Heel naar

Maar de afgelopen week werd dit spel ineens de bestverkopende app in China! En dat komt, denken ze, door dat echte coronavirus dat daar nu zoveel mensen ziek maakt. Daar kan ik met mijn pet niet bij. Als een game zo dicht bij de werkelijkheid komt en dan ook nog een heel nare situatie, waarom zou je dat nou willen naspelen? Verzin dan een game waarbij je de ziekte moet bestrijden!

Stelling: Een game waarin je de wereld ziek moet maken, is best raar.

laurens stellingLaurens (10): Oneens 

‘Aan de ene kant vind ik het gek, want zulke ziektes bestaan echt. Aan de andere kant kun je misschien ook van zo’n game leren. Ik heb wel Fortnite gespeeld, maar al dat geschiet vind ik een beetje saai. Liever speel ik spelletjes waarvan ik iets leer, zoals rekenen of typen.’

evi stellingEvi (9): Eens

‘Raar dat je zoiets bedenkt. Een game met een ziekte, hoe kom je erop? Games waarin je moet schieten, vind ik ook niet leuk. In sommige landen wordt er echt gevochten, omdat er oorlog is of zo, en dan maak je er een spelletje van. Dat vind ik best heel erg.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Aan de ene kant vind ik het wel een leuk spel, want ik speel het zelf ook. Aan de andere kant vind ik het wel raar dat je het zou spelen omdat er een heel erg virus is in je land. Maar toch zeg ik oneens.

Ik vind het erg raar. Er zijn dingen in de wereld DIE erg zij en daar ga je een spel van maken!!! Duimomlaag

als je het spel wilt spelen het heet plague inc.

Stelling Games 10 jaar Wolf
Oneens, games spelletjes zijn superleuk.. Het zijn toch alleen spelletjes en niet de werkelijkheid. Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Eens dat soort spelletjes slaan nergens op besmettingen
En moord zijn niet echt leuke spelletjes onderwerpen ik raad Candy Crush friends aan het is leuk en kleurrijk en vrolijk misschien dat mensen die gewelddadige spelletjes spelen hierdoor echt geïnspireerd raken om vrolijker te doen !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.