Foto Kidsweek

Henrike over geld geven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Over één ding zijn jullie heel duidelijk: er moet minder coronanieuws in de krant. Dat weten we uit de reacties op de stelling van vorige week. Toch ga ik het er wéér over hebben. Sorry! Want ondanks dat er steeds meer mag, zijn de problemen nog lang niet voorbij. Restaurants, pretparken en dierentuinen mogen weer open (en ook de bioscoop… wat heb ik dat gemist!), maar wel met veel minder bezoekers. En daardoor komen veel bedrijven in de moeilijkheden. Het is maar de vraag welke daarvan de coronacrisis overleven. Mag straks álles weer, is er niets leuks meer over!  

Alle beetjes helpen 

Om dat te voorkomen, is dus heel veel geld nodig. De regering helpt natuurlijk al door bedrijven geld te geven. En om geld te besparen hebben bijvoorbeeld grote voetbalclubs aan hun topspelers gevraagd of ze wat van hun salaris in willen leveren. Maar ook mensen met iets minder geld kunnen best hun steentje bijdragen. Al is het maar een klein gebaar om je favoriete winkel, je lievelingsrestaurant of het theater in de buurt open te houden. Daarom vind ik het een goed idee is, als ook alle kinderen een beetje zakgeld inleveren. Niet veel hoor, een klein beetje, want alle beetjes helpen. 

Stelling: Ook kinderen moeten geld geven in de coronacrisis 

Eva (9): Eens 

‘Het is erg als mensen hun werk verliezen of bedrijven stoppen te bestaan. Als wij thuis in de problemen zouden komen, hoop ik ook dat iemand ons helpt. Dus ik zou wel geld geven, bijvoorbeeld 1,50 euro. Dat is precies wat ik aan zakgeld krijg per week.’  

Anna (10): Oneens 

‘Ik wil mijn zakgeld niet weggeven, want ik krijg al niet zoveel. Ik kan wel extra verdienen door klusjes te doen voor mijn ouders, zoals de rotzooi opruimen als ze in de tuin aan het snoeien zijn. Dat wil ik wel weggeven aan iemand die het nodig heeft.’ 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens, want kinderen mogen wel geld betalen, omdat kinderen kunnen geen puberspullen kopen deze tijd Duimomhoog

Oneens

eigenlijk ben ik gewoon eens 45% oneens 55%

Oneens ik denk niet dat de bijdragen van kinderen iets uit maakt Volgens mij is het belangrijkste dat iedereen zich aan de regels houdt !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.