Stelling
stelling

Henrike over gezonde sportclubs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Sporten is gezond. Maar langs de lijn en in de kantine kan het nog een heel stuk gezonder. Dat blijkt nu uit een onderzoek. Bij driekwart van de sportclubs mag gerookt worden langs de lijn. Dat vind ik echt belachelijk. Kinderen rennen hun longen uit hun lijf terwijl vaders en moeders hen staan aan te moedigen met een peuk in hun mond. Bah!

Geen alcohol

Ook vind ik dat er geen bier meer geschonken mag worden in het clubhuis. En geen wijn. Gewoon helemaal geen alcohol. Die volwassenen kunnen best even wachten met dat drankje. Voor mijn part verbieden ze ook al het snoep in de kantine. Geen smiles meer, geen lolly’s, geen gummiberen en, nu we toch bezig zijn, geen frisdrank meer voor alle sportende kinderen. Je kunt best een appel of mueslireep eten in de rust. En water drinken is altijd een slim idee.

Zakje patat

Nu zijn er plannen om ook de vette hap uit de kantine te weren. Geen frikandellen, kroketten en hotdogs meer. Maar daar ben ik geen voorstander van. Want zeg nou zelf, wat is er nou lekkerder dan een zakje patat na een zwemles of voetbalwedstrijd? Sterker nog, ik krijg zelfs zin om te gaan zwemmen als ik alleen al frituurgeur ruik!

Stelling: Een patatje na de wedstrijd mag best.


Robin (11): EensRobin

‘Ik denk dat de kantines gewoon snoep en zo mogen verkopen zolang ze ook gezonde dingen hebben. Ik vind het zelf ook lekker om na sport een patatje te eten. Het lijkt me wel goed om roken en alcohol te verbieden, want dat past ook niet bij een plek waar kinderen sporten.’

Mette (9): EensMette

‘Ik zou gezond en ongezond gewoon combineren. Dus fruitspiesjes met een snoepje erop. Of een patatje rauwkost. Als je echt alleen iets ongezonds wil, moet dat er ook zijn. Maar wel met een mooi briefje met glinsters erbij waarop staat: “Neem soms iets gezonds, dat is goed voor je.”’

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sporten is gezond, maar sportkantine niet of Wat zegt jouw drol over je gezondheid?

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens, soms wil je wel wat lekkers na het sporten, en je kan ook gewoon gezonde & ongezonde dingen verkopen! Of bijvoorbeeld lekkere gezonde dingen :)

Het maakt mij bijna niet uit eigenlijk, ik vind het alleen wel een goed idee als alle mensen op de wereld wat gezonder gaan eten!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.