stelling henrike

Henrike over pinnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Krijg jij je zakgeld handje contantje of storten je ouders het op een bankrekening? En heb jij al een pinpas? Uit onderzoek bleek deze week dat veel kinderen niet goed kunnen omgaan met een pinpas. Ze houden bijvoorbeeld niet bij wat ze uitgeven of vergeten hun pincode. Dat pinnen moet dus meer geoefend worden, vinden de onderzoekers. Bijvoorbeeld door zakgeld over te maken naar je bankrekening.

Volle spaarpot

Dat lijkt een goed idee, want in sommige winkels kun je niet eens meer met muntgeld betalen. Maar het is zoveel leuker om met echt geld in je hand de winkel binnen te stappen. Of je spaarpot steeds voller te zien worden. Daarom vind ik het ook een goed idee om je zakgeld nog steeds in munten (of een briefje als je mazzel hebt) te krijgen. Dan zie je tenminste wat je uitgeeft. En ook wanneer het op is. Zo leer je de waarde van geld het beste kennen. En dat je dan niet om leert gaan met pincodes, maakt volgens mij niks uit. Want wie zegt dat we in de toekomst nog pincodes gebruiken? Misschien betalen we dan wel met een knipoog in een lens of een chip in onze vinger.

Stelling: Zakgeld moet je contant krijgen

Luuk Telman stellingLuuk (11) : eens 

‘Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, het is allemaal geld. Maar soms is contant wel iets fijner. Dan heb je beter overzicht over je geld. Ik heb een pinpas, maar die code ken ik niet uit mijn hoofd. Hij staat ergens op mijn mobiel. Alleen als je me heel goed kent, kun je erbij.’

stelling liv beekmanLiv (9): eens

‘Ik krijg nog geen zakgeld. Maar als ik het wel krijg, dan wil ik het in muntgeld. Ik heb nog geen pinpas en ik hoef er ook niet per se een. Als er een zou hebben, zou ik de pincode goed uit mijn hoofd leren en hem opschrijven op een briefje in een geheim kistje.’

Wat vind jij van de stelling van Henrike? Ben jij het eens of oneens met haar? Stem mee en laat het ons weten! 

Anderen lazen ook: Cora over oneerlijk gevulde spaarvarkens of Veilig pinnen, dat doe je zo!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen wat zegt een oen als hij langs deuren gaat

kapoen

Ik vind betalen met een pinpas veel leuker.
Contant is saai.

Ik krijg nog geen zakgeld... maar als ik het wel kreeg, dan zou ik wel met de pinpas betalen. Gewoon omdat het mij makkelijker lijkt.

Ik ben het er mee eens, zakgeld krijgen doe je contant, dat geld stort je later maar op je rekening.

Ik ben er mee Eens Blij

Oneens, ik wil het op mijn pinpas maar het maakt niet uit

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.