Stelling over een week geen vlees eten

Henrike over week zonder vlees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Boerenkool zonder worst, een gebakken ei zonder spek of een tosti met kaas, maar geen ham.

Het kan wel. Maar ik vind al deze gerechten toch echt lekkerder mét vlees. Dus een week helemaal geen vlees eten lijkt me hartstikke saai. Maar dat is wel waar het volgende week om draait.

Water besparen

Van 5 tot en met 11 maart is de allereerste Week Zonder Vlees. Een idee van de Hippe Vegetariër-site en een heleboel bekende Nederlandse vegetariërs. Want elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, vinden zij. Heel slecht voor het milieu bovendien. Als je een week geen vlees eet, bespaar je bijvoorbeeld 10.332 liter water. Daarmee kun je zeven maanden douchen!

Hele jaar door

Het milieu helpen is natuurlijk geweldig goed. Maar ik denk dat dat ene weekje niemand zal veranderen. Zelf eet ik daarom liever het hele jaar door twee dagen in de week geen vlees. Veel beter vol te houden ook.  

Stelling: Een week geen vlees eten heeft niet zoveel zin

Stelling over een week geen vlees etenMeija (10): oneens
‘Ik ben het oneens omdat ik vegetariër ben. Ik vind het zielig dat dieren gedood worden voor ons omdat wij vlees lekker vinden. Er is toch nog genoeg ander eten en dieren hebben ook een leven toch? Dus elke dag dat iemand geen vlees eet, telt mee. En een hele week is dan nog beter.’

Wester (9): eensStelling over een week geen vlees eten
‘Ik hou heel erg van vlees eten. Het liefst kluif ik de botten. Dus ik denk dat ik het heel moeilijk zou vinden om geen vlees te eten. Maar ik vind het wel zielig dat we dieren doodmaken. Ik wil daarom best proberen minder vlees te eten. Alleen een week achter elkaar kan ik denk ik niet.’

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Eten we straks alleen nog maar nepvlees?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook