Oss herdenkt dodelijk ongeluk

Herdenking in Oss: 'De wereld stond even stil'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Een verschrikkelijke klap en de wereld stond even stil', sprak de burgemeester van Oss op de herdenkingsdienst. Met deze dienst werden de slachtoffers van het ernstige spoorwegongeluk op 20 september herdacht. Een stint botste die dag op een trein. Vier kinderen overleefden het ongeluk niet.

Een oudere zus van twee van hen en een leidster van kinderdagverblijf raakten zwaargewond. Zij liggen nog in het ziekenhuis.

Besloten

Ongeveer 550 mensen waren gisteren uitgenodigd voor de besloten herdenking in een theater in Oss. Familie van de overleden kinderen en hulpverleners waren daar ook.

In het voetbalstadion van Top Oss volgden honderden andere inwoners van Oss de dienst op een groot televisiescherm. Er waren toespraken en ook muziek. Zangeres en The Voice Kids-finalist 2012 Vajèn van den Bosch trad op met een kinderkoor. 

Oss herdenkt dodelijk ongeluk met stint

Verdriet

De directeur van de de basisschool waarop de kinderen zaten, noemde het verdriet 'enorm en intens'. 'We hebben zoveel steun gehad aan het overstelpende aantal reacties uit Oss en de rest van Nederland.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook