Beeld Dierenpark Amersfoort

Herdenkingsplek voor Mike en Karibuna

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dierenpark Amersfoort wil een herdenkingsplek gaan inrichten voor de chimpansees Mike en Karibuna. Die twee werden twee weken geleden doodgeschoten nadat ze waren ontsnapt. 

De herdenkingsplek komt waarschijnlijk bij het hok waar de twee apen ontsnapten. Bezoekers en verzorgers kunnen daar dan even rustig nadenken en verdrietig zijn over het overlijden van de twee apen.

Fout van verzorger

De dag dat de chimpansees ontsnapten was een heel verdrietige dag voor de dierentuin. De twee ontsnapten door een fout van een verzorger. Omdat de chimpansees gevaarlijk en stoer gedrag vertoonden na hun ontsnapping, werden ze doodgeschoten. Mike was de oudste chimpansee en woonde al meer dan vijftig jaar in het park. Karibuna was de leider van de groep.

Woede en verdriet

Veel mensen waren daar erg boos en verdrietig over de dood van de twee chimpansees. Veel dierenliefhebbers snapten ook niet zo goed waarom de apen niet verdoofd waren. Maar volgens de deskundigen van de dierentuin was er geen andere keuze. Grote apen als chimpansees zijn razendsnel en supersterk en kunnen heel gevaarlijk zijn als ze ineens tussen de mensen staan. Voor Mike en Karibuna was wel meteen een verdoving voorbereid, maar het zou volgens de dierenartsen van de dierentuin zeker een kwartier duren voordat die werkte. 'In die tijd hadden er zeer ernstige en gevaarlijke situaties kunnen ontstaan’, verklaarde de dierentuin eerder.

Anderen lazen ook: Chimpansees ontsnapt in Amersfoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook