Koe Hermien

Hermien naar koeienrusthuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Koe Hermien heeft eindelijk rust. Zondagavond werd ze gevangen. Na haar wekenlange zwerftocht heeft ze nu een plaatsje in het koeienrusthuis. 

Hermien (op de foto rechts) ontsnapte in december tijdens een transport naar het slachthuis. Pogingen om haar te vangen mislukten allemaal. Zondag werd toch nog een keer geprobeerd om Hermien te vangen, omdat ze een gevaar was voor auto's op de weg. Ook had ze omheiningen in de buurt kapotgemaakt.

Verdoving

Voor de actie waren vijftien mensen nodig. Hermien werd in een veld geraakt met een verdovingspijl. Het middel was zo zwaar, dat de koe bijna niet meer ademhaalde. Na het toedienen van een tegenmiddel ging het snel beter.

Inzamelingsactie

Nadat het verhaal over Hermiens leven in de bossen bekend werd, zette de Partij voor de Dieren een inzamelingsactie op om Hermien en haar maatje Zus van de slacht te redden. Door het ingezamelde geld kunnen de twee dieren nu rustig oud worden. Hermien maakt het goed, vertelt Bert Hollander van koeienrusthuis de Leemweg op nu.nl

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ontsnapte koe leeft al zes weken in het bos

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.