Zwemmend hert. Foto: Facebook Berry Boer

Hert trekt baantje in Goudse gracht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het is weer eens wat anders dan karpers in de singels van Gouda. Dat schrijft Gouwenaar Berry Boer op Facebook, boven een filmpje van wat hij gisterenochtend vroeg in het water zag. Geen vissen, maar een hert kwam zwemmend voorbij!

Aan het filmpje is te horen dat Boer bijna niet gelooft wat hij op een paar meter afstand ziet gebeuren. Een heuse ree, banen trekkend door de Goudse grachten. Met z'n gewei fier boven water. 'Dan denk je dat je alles hebt meegemaakt...' hoor je de stomverbaasde Boer dan ook zeggen.

Herten zijn goede zwemmers

Dat een hert besluit om een duik te nemen, is op zich niet zo bijzonder. Herten zijn goede zwemmers. Ze steken soms zelfs hele rivieren of plassen over. Maar dat het aan de rand van de binnenstad gebeurt, dat is wel uniek. Waarschijnlijk kwam het dier, vanuit het wild, de stad ingelopen tijdens een zwerftocht. En schrok hij van alle drukte, waardoor hij voor het water koos.

Hier kun je het zwemmende hert zelf bekijken:

Anderen lazen ook: Oehoe-familie op Belgisch balkon

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook